- Kyiv School of Economics
- People
- Stories
- Амбасадори Київської школи економіки

Михайло Каменєв
Публічна політика та врядування
Київ
Наукові інтереси: діяльність органів правопорядку, свобода вираження поглядів і свобода зібрань, функціонування систем відеоспостереження, державна політика перехідного періоду
Активності: Поза KSE керую експертною групою формування політик розбудови миру, Директорату розбудови миру в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Граю в “Що? Де? Коли?” та футбол. Пишу колонки для Дзеркала тижня (ZN.ua). Шеф-редактор газети “Юний параноїк“. В минулому активіст Фундації регіональних ініціатив (ФРІ).
«Що я люблю?»: « Інтелектуально складні задачі по роботі. Поробити щось у саду. Читаю потроху класичну та не дуже літературу. Проводжу час із дружиною та дочкою.»
Запитай мене:

Володимир Котов
Економіка бізнесу і фінансів
Київ
Наукові інтереси: Обожнюю поєднувати теоретичне з практичним. Для себе обрав Дата Аналітику, як подальший розвиток.
Активності: В КШЕ люблю просто зустрічатися з одногрупниками та проводити з ними час.
«Що я люблю?»: «Поза університетом граю у футбол та шахи»
Запитай мене:

Петро Ночовкін
Економічний аналіз
Донецьк ➡️Черкаси ➡️ Київ
Наукові інтереси: Цікавлюся макроекономікою, економікою розвитку та практичними методами втілення економічних реформ
Активності: займаюся організацією студентського самоврядування, допомагаю у різних комунікаційних ініціативах. Випускник 14 набору Відкритого університету реформ. У поза навчальний час займаюся (не)регулярним бігом та плаванням, засновник порталу “UANOMICS”. Працюю аналітиком у сфері публічного консалтингу в “CIVITTA Ukraine”.
«Що я люблю?»: «Читати історичні тексти, конспектувати нон-фікшн книжки, створювати юзабельні гайди для майбутніх поколінь та український рок-гурт “Діти інженерів”».
Запитай мене:

Елліна Юрченко
м. Сватове, Луганська область ➡️ Київ
Наукові інтереси: Мої наукові інтереси це земельні та аграрні права. Я вже маю ступінь PhD у цій сфері. Наразі хочу проводити міждисциплінарні дослідження у сфері права та публічної політики.
Активності: Навчання на магістерській програмі «Публічна політика і врядування» стало одним з основних моїх дозвіль в теперішній час. Також я виконую дослідницькі проекти з Агроцентром KSE. Основна сфера моєї діяльності – це взаємодія з органами влади в аграрній сфері, лобіювання та адвокація.
«Що я люблю?»: «Серед моїх улюблених справ: живопис та наукові дослідження».
Запитай мене:

Наталія Горошко
Економічний аналіз
Житомир
Наукові інтереси: Банківська система, аналіз даних, веб-скреппінг, машинне навчання
Активності: Організація подій для груп BFE та EA для кращого нетворкінгу, староста групи. Поза навчанням працюю асистентом дослідників відділу досліджень у НБУ
«Що я люблю?»: «Обожнюю активний відпочинок, він дуже допомагає підтримувати work-life balance. Ще краще, коли вдається влаштувати міні-подорож з друзями. Проте, вихідні вдома з нон-фікшн літературою про психологію чи економіку, або з найновішим фільмом – теж гарно відновлює сили. Окрім відпочинку також обожнюю вдосконалювати свої навички за допомогою онлайн курсів по аналізу даних та моделюванню на навчальних платформах».
Запитай мене:

Мілан Ваннік
Рівне
Наукові інтереси: Фінансові ринки, оцінка деривативів, залучення інвестицій в Україну.
Активності: KSE кожного дня дарує можливості цікаво та з користю провести час. За короткий період навчання я вже був залучений до: створення Студентської організації (першої в історії університету), фандрейзингу для потреб KSE та купи освітніх та просвітницьких ініціатив. Якщо коротко, часу байдикувати майже не залишається.
Поза університетом часу залишається не так багато, інколи навіть ночую в будівлі KSE. Тому вільний час також проводжу максимально ефективно. Паралельно з навчанням практикую себе в ролі незалежного інвестиційного радника. В шкільні роки я професійно займався Метанням диска, а зараз це спосіб підтримувати свою фізичну форму. Ментальне здоров’я підтримую граючи в шахи та снукер.
«Що я люблю?»: «Подорожі, ризик та знайомства з новими людьми. Будь-що, щоб отримати якомога більше яскравих емоцій та спогадів, які запам’ятаються назавжди».
Запитай мене:

Максим Тесляр
Кам’янець-Подільський
Наукові інтереси: Трансформація політичних режимів, вплив політичного режиму на добробут населення, фактори та наслідки фракціонування еліт; питання міжнародного оподаткування, а саме механізми вирішення податкових спорів
Активності: Практикуючий юрист з досвідом роботи в компанії «Великої четвірки» (Big Four) та однієї з найбільших юридичних компаній в світі. Наразі працюю в міжнародній юридичній компанії Kinstellar, де переважно займаюсь питаннями законодавства про працю.
«Що я люблю?»: «Книги, шахи, спорт, складні головоломки, а також, звісно, спілкування з моєю любою донечкою. Також певною мірою мені пощастило, оскільки я можу відверто сказати, що робота для мене як хобі. Цікаві проєкти та успішне вирішення складних ситуацій тільки додають енергії та натхнення».
Запитай мене:

Тата Маргарян
Київ
Наукові інтереси: політика у сфері збройних конфліктів, міжнародного гуманітарного та міжнародного публічного права
Активності: Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition, волонтерство в Товаристві Червоного Хреста України, інструкторство з тактичної медицини
«Що я люблю?»: «Моє справжнє захоплення наразі – бразильське джиу-джитсу. Ніщо так не надихає й не вертає сили, як добрі 2-3 години на татамі! Також дуже люблю подкасти Білла Бьорра, «The School of Life», американський стендап у цілому, музику (від Шопена до Led Zeppelin та Mitski – абсолютно різну), фільми Міядзакі та книги Джордана Пітерсона»
Запитай мене:

Назар Рейкін
Київ
Наукові інтереси: аналіз публічної політики, філософія політики, поведінкова економіка
Активності: магістерська програма з філософії в НаУКМА, подкаст «Міленіал балакає», «ReagansFactory», НСОУ «Пласт»
«Що я люблю?»: «Обожнюю вирішувати складні задачі, оптимізовувати процеси, ставити цілі, вести переговори. Цікавлюся філософією мови і свідомості настільки, що паралельно навчаюся в НаУКМА. Мав нагоду вивчати театральне мистецтво в Данії. Серед улюблених п‘єс «Коріолан» Шекспіра та «Кассандра» Лесі Українки. У цьому році готуюся до змагань з триатлону і веломандрівки до Туреччини. Люблю пироги з сиром. І з вишнями»
Запитай мене:

Ольга Задорожна
Київ
Наукові інтереси: економіка розвитку та інновації, ефективне урядування, стратегічне планування та впровадження політик, сфера міжнародних відносин та вирішення конфліктів
Активності: державна експертка в Міністерстві цифрової трансформації, волонтерка міжнародного благодійного фонду «Кожен Може»
«Що я люблю?»: «Улюблена справа – це читати книги від психології, історії до романів та мемуарів політичних діячів. Мені цікаво розбиратися, як і чому люди приймають рішення, що можуть впливати на багатьох людей та хід історії загалом, і що стає фактором успіху чи поразки цих рішень. Люблю свою роботу, тому що на практиці розбираюсь, як працює одна з найбільших систем – держава. Люблю знаходити, що в системі працює погано, і знаходити рішення, як це можна змінити і покращити. Обожнюю працювати і спілкуватись з талановитими, енергійними та дієвими людьми, саме тому працюю в Мінцифри та навчаюсь в KSE»
Запитай мене:

Андрій Тимчук
Економічний аналіз
Київ
Наукові інтереси: економіка освіти (education economics) та охорони здоров’я (health economics), нерівність доходів і багатства в національній економіці
Активності: асистую у відділі бізнес-освіти KSE та дослідницькому центрі Trade+ у межах KSE Research Institute. Ділюся своїми рецензіями на науково-популярну економічну літературу на Facebook. Учасник бігового клубу Nike Run Club, регулярно беру участь у забігах на довгі дистанції по всій Україні
Хоч я сам не раз чув про важкість навчання в KSE, але все одно недооцінював, скільки часу на тиждень можуть забирати домашні завдання з 4-5 предметів. Розмах і всеохопність цих завдань є одночасно їхньою перевагою, оскільки після їх старанного опрацювання можна повністю підготуватися до складання фінальних іспитів.
Економіка в KSE принципово відрізняється від тієї, що викладають у вітчизняних університетах. Математичні принципи та моделі є основою навчального матеріалу з будь-якого предмету економічної програми. Такий підхід дозволяє отримати корисні прикладні знання, а також подивитися на світ та його економічні проблеми під принципово новим раціональним кутом, без зайвої демагогії.
Запитай мене:
+380951020849

Інна Омельченко
Економічний аналіз
Київ
Наукові інтереси: Гендерна нерівність, аналіз данних, дослідження структури ринку
Активності: За 1,5 роки у KSE брала/беру участь у наступних активностях: Вокс Україна, Центр Журналістики KSE, підготовчі курси для бакалаврів, KSE Data Science Club, Google Developer Student Club, староста групи. Поза навчанням працюю аналітиком в KSE Institute. Серед хобі – танці та подорожі
KSE – це дивовижний окремий світ, що дозволяє розкрити твій потенціал. Найцікавіше – навчатися серед сильного та дуже розумного оточення, що стає для тебе прикладом та натхненням для саморозвитку. Найважче – не втратити мотивацію, не вигоріти. Навчання тут цікаве, але часом важке та інтенсивне, інколи доводилося витрачати близько 12 годин на те, щоб повністю розібратися тільки з одним домашнім завданням. Тут потрібні витривалість, терпіння та хороший тайм менеджмент, інакше ніяк. Водночас, KSE – це про велике ком’юніті. Тут неодмінно знайдете однодумців та друзів, з якими буде цікаво йти по життю та, зокрема, трохи легше навчатися. KSE навчає кооперації, груповій роботі, пробуджує інтерес до різних наукових досліджень та загалом неймовірно розширює кругозір
Запитай мене:

Марія Атаманюк
Наукові інтереси: фінансові ринки та фінансові інструменти, аграрний ринок України, філософія.
Активності: переможиця CFA Ethics Challenge 2021, працюю проєктною менеджеркою Британо-української торгової палати.
Рішення вступити в KSE було найкращим за останні роки мого життя. Найважче у навчанні – це стабільно витримувати постійний ритм навантаження і тиск щоденних дедлайнів, а також іспитів та групових проєктів. Кожен викладач завжди доступний для консультацій і радо вітає будь-які додаткові питання з матеріалу. Комьюніті KSE дуже надихає розвиватися і відкривати нові можливості. Університет створює усі умови для комфортного навчання.
«Що я люблю?»: «Зі школи цікавлюсь культурою Японії… настільки, що на бакалавраті пішла вивчати японську мову. Також, дуже люблю лижі, серфінг та малювати ?»
Запитай мене:
Допис про навчання:
можна прочитати тут

Студентські активності
Київської школи економіки